Διδάσκοντες
Το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού του «Ινστιτούτου Κατάρτισης στο Δίκαιο και τη Διακυβέρνηση» έχει επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια, ώστε να διαθέτει όλα τα απαραίτητα ακαδημαϊκά, επαγγελματικά και διδακτικά προσόντα για την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
Είναι:
- κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων
- με ειδίκευση στη θεματική ενότητα διδασκαλίας,
- σημαντική διδακτική εμπειρία,
- συνεχή ενημέρωση σε όλες τις νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις
- καθώς και διδακτική δεινότητα.
Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ινστιτούτου παρέχει στους καταρτιζόμενους τη γνώση και όλο το απαραίτητο υλικό (σημειώσεις, προτεινόμενη βιβλιογραφία, νομολογία, πρακτικά θέματα, θέματα εξετάσεων κ.α.) για την προετοιμασία τους. Οι σπουδαστές του Ινστιτούτου έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με τους καθηγητές τους σε καθημερινή βάση, να απαντώνται άμεσα οι απορίες τους και να τους κατευθύνουν σε πρακτικά θέματα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.
Βιογραφικά Σημειώματα Διδακτικού Προσωπικού
Διευθυντής Ινστιτούτου
Συνταγματικό, Γ. Διοικητικό και Υπαλληλικό Δίκαιο
Ο Γεώργιος Κ. Πατρίκιος είναι Δικηγόρος Αθηνών ασχολούμενος με υποθέσεις Δημοσίου Δικαίου. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη του ίδιου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Δημόσιο Δίκαιο. Από το 2008 έως σήμερα διδάσκει Δημόσιο Δίκαιο για την προετοιμασία υποψηφίων για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, είναι μέλος του κύριου Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, καθώς και της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων. Από το 2012 είναι νομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγγραφέας βιβλίων, άρθρων και σχολιασμών δικαστικών αποφάσεων σχετικών με το Δημόσιο Δίκαιο. Κύρια διδακτικά αντικείμενα: Συνταγματικό δίκαιο, Γενικό Διοικητικό δίκαιο και Δημοσιοϋπαλληλικό δίκαιο.
Ο Χρήστος Κ. Πουλάκος είναι Δικαστικός Πληρεξούσιος Α΄ του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και υπηρετεί στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου LL.M. από το Πανεπιστήμιο Regensburg στη Γερμανία με ειδίκευση στο Ποινικό Φορολογικό Δίκαιο, και διδάκτορας του ιδίου Πανεπιστημίου στο γερμανικό Φορολογικό Δίκαιο. Από το 2011 είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Εθνικών Κληροδοτημάτων του Νομού Αττικής, και από το 2013 μέλος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του Πειθαρχικού Συμβουλίου Δημοσίων Υπαλλήλων στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Είναι συγγραφέας πλήθους άρθρων και σχολιασμών σε δικαστικές αποφάσεις με αντικείμενο το Δημόσιο Δίκαιο, το Δίκαιο της Αναγκαστικής Εκτέλεσης, τη Διοικητική Δικονομία, το Φορολογικό Δίκαιο και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ έχει συμβάλει στην Ερμηνεία του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Ν. 4174/2013) και στο Λεξικό Νομικής Ορολογίας Δημοσίου Δικαίου. Κύρια διδακτικά αντικείμενα: Φορολογικό και Δημοσιονομικό Δίκαιο
Ο Σπ. Καραλής είναι Σύμβουλος Επικρατείας ε.τ., διδάκτωρ Νομικής, DESParisI, με περαιτέρω σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Διετέλεσε στέλεχος της Νομικής Υπηρεσίας της Commissionτης Ε.Ε. (τότε ΕΟΚ) στις Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο και εκπροσώπησε την Commission σε υποθέσεις ενώπιον του Δικαστηρίου (CourdeJustice)Ο Σπ. Καραλής είναι Σύμβουλος Επικρατείας ε.τ., διδάκτωρ Νομικής, DESParisI, με περαιτέρω σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Διετέλεσε στέλεχος της Νομικής Υπηρεσίας της Commissionτης Ε.Ε. (τότε ΕΟΚ) στις Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο και εκπροσώπησε την Commission σε υποθέσεις ενώπιον του Δικαστηρίου (CourdeJustice). Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη μεταφορά στα γαλλικά της νομοθεσίας του ΣτΕ και της σημαντικότερης νομολογίας του, κυρίως στο βιβλίο “LecontentieurxAdministratifenGréce”, εκδ.Sakkoulas-Gluver.
Στα πλαίσια του Διοικητικού Δικαίου ασχολείται ιδιαίτερα με την αίτηση αναιρέσεως, κοινού πλέον ενδίκου μέσου σε όλες τις διαφορές ουσίας (κοινωνική ασφάλιση, φορολογία, διοικητικές συμβάσεις, ευθύνη του Δημοσίου) με έμφαση στους λόγους αναιρέσεως όπως διαμορφώνονται από τη νομολογία.. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη μεταφορά στα γαλλικά της νομοθεσίας του ΣτΕ και της σημαντικότερης νομολογίας του, κυρίως στο βιβλίο “LecontentieurxAdministratifenGréce”, εκδ.Sakkoulas-Gluver.
Η Καλλιόπη Η. Ζούβια είναι δικηγόρος Αθηνών, ειδικός επιστήμονας στην ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Πολίτη. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος LL.M. από το Πανεπιστήμιο Ruprecht-Karls Universitaet Heidelberg, με ειδίκευση στο Διοικητικό στο Δίκαιο και την Διοικητική Δικονομία. Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού του Π.Μ.Σ. Δίκαιο και Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, Κατεύθυνση Δημοσίου Δικαίου, του Γενικού Τμήματος Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και υποψήφια διδάκτωρ του ιδίου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει ως εκπαιδεύτρια σε σεμινάρια της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών (Σ.Ε.Υ.Υ.Ο.). Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων. Συγγραφέας άρθρων και σχολιασμών δικαστικών αποφάσεων σχετικών με το Φορολογικό Δίκαιο.
Ο Βασίλης Γ. Τζέμος είναι Διδάκτορας Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Freiburg, Δικηγόρος Αθηνών-Ειδικός Επιστήμονας του Συνηγόρου του Πολίτη. Διδάσκει Συνταγματικό Δίκαιο και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει διδάξει από το 2003 Διοικητικό Δίκαιο, Συνταγματικό Δίκαιο, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στη Νομική Σχολή Αθηνών, στο Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Δ.Π.Θ, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στο Πανεπιστήμιο Bachzesehir της Κωνσταντινούπολης, στην Ακαδημία Αξιωματικών Αστυνομίας. Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ www.dimosiodikaio.gr) και επιστημονικός υπεύθυνος συνεδρίων και σεμιναρίων. Έχει συγγράψει 6 βιβλία (Οργανωτικό Διοικητικό Δίκαιο, 2013, Συνήγορος του Πολίτη, 2012, Οι Πολιτικοί Θεσμοί της ΕΕ. Συνθήκη της Λισαβόνας, 2009, Ο «Βασικός Μέτοχος», 2006, Das Untermaßverbot, 2004, Die dogmatishe Herleitung der Grundrechtlichen Schutzpflichten, 1999) και έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα και μελέτες σε συλλογικά έργα και πρακτικά συνεδρίων στην ελληνική, αγγλική, γερμανική και γαλλική γλώσσα.
Η Ιουλία Ντάγκα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών καθώς και της Νομικής Σχολής Αθηνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Τμήματος Ψυχολογίας και ΜΜΕ του Παντείου καθώς και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παντείου. Έχει εργασθεί ως φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα και από το 1996, στο δημόσιο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2006 έως το 2011, υπηρέτησε με απόσπαση στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με συμμετοχή σε σεμινάρια και φροντιστηριακά μαθήματα υπό την άμεση επίβλεψη του Προέδρου του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Από το 2011 έως το 2013, διετέλεσε συνεργάτης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, και από το 2013 μέχρι σήμερα, συνεργάτης του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Παράλληλα με την ιδιότητά της ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, από το 2014 έχει ορισθεί επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε θέματα φιλολογικού περιεχομένου και νομικής φύσεως.
Η Ελένη Δ. Θανασουλοπούλου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι, επίσης, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας από το Ε.Α.Π. Εργάζεται στον χώρο της ξενόγλωσσης παιδείας από το 1999 και από το 2006 υπηρετεί την δημόσια εκπαίδευση ως μόνιμη εκπαιδευτικός λειτουργός. Από το 2009 έως σήμερα συνεργάζεται με ιδιωτικούς και δημόσιους εκπαιδευτικούς οργανισμούς για την διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας για γενικούς και ειδικούς (επαγγελματικούς) σκοπούς σε ενήλικες σπουδαστές.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος
Εφόσον διαθέτετε επαρκή ακαδημαϊκή και επαγγελματική κατάρτιση, διδακτική εμπειρία και είστε κάτοχος συναφούς διδακτορικού διπλώματος, μπορείτε αν θέλετε να μας στείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα και τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα, Ειδίκευση, Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου και Τηλ. Επικοινωνίας) προκειμένου να αξιολογηθεί η ένταξή σας στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Ινστιτούτου.